15 Haziran 2011 Çarşamba

Bende bir içeriksiz var benden içeri

Ben bunları kime diyorum bilmiyorum. İçimden biri sesleniyor ona. O kim. Kime konuşuyorum ben. Kendime mi anlatıyorum sana mı. Ne anlatıyorum ben. Soru işareti koyup da canını sıkmak istemem. Bende bir içeriksiz var benden içeri. Şehrini terketmiş adam var, terkettiği şehre gitmek isteyen kadın. Zamanlar uymuyor. Belki başka bir evrende. Makyajımı silince gözlerim hafifliyor. Ben ağlayamıyorum. Çünkü nedenini bilmiyorum. Ağlamam gereken şeyin nedenini bilmiyorum. Neye ağlayacağımı bilmiyorum. Tenim güzel kokuyor. Bana bir merhaba deyince o merhabanın defalarca yankılanmasına izin veriyorum. Merhaba. Merhaba. Merhaba.. Yeni gün, temiz su, sabah denizi, kum kokusu, kirazlar.. Sen bana göre bunlarsın ve daha fazlasısın. Sahi ben kime aşığım? Kendi cümlelerime bakmak çok içten. Üç saniye önce hava karanlıktı, birden sabah oldu. Gözüme yansıyan mavimsi rengi farkedince ürktüm. Geceden sabaha geçişi üç saniye içinde görmek jetlag kafası yaşattı sanki.
Merhaba ikinci paragraf. Birincinin akıbetinden haberim yok. Çok şey vaad edemem sana da. Onay almaya gelmedim. Notersiz kafamda damgasız, illegal düşünce satıyorum kendime. En son bu cümleyi yazıp uyumuşum. Şimdi anlam arıyorum. Sabah bir rüya gördüm. Uyandım ve fotoğraflara baktım. Canım neyi yazmak istemiyor bilmiyorum. İçeriksizmiş bu cümleler. O zaman başka bir şey söyleyebilirim. Ben seni tanıyorum.Çok gerçeksin. Hayat güzel ama gerçek bulantı yapıyor bende. Bulantının sebebini bulana bir tutam hayat bahşediyorum. Yok aslında her şey yerli yerinde. Yolda tek başıma yürürken içimden gülmek gelince rahatça gülebiliyorum çünkü. Neyse sen onu bırak da; Bende bir içeriksiz var benden içeri. Herkese merhaba diyor. Ben merhaba biriktiriyorum. Hoşça kal eskitiyorum.
Ben kendime göreyim. Kendime kadarım. Kiraz yerim. Dağınık saç severim. Gülümseyişi ararım, aklımda tutmak isterim. Tuttum. Birinin yüzü deli deli olunca etkileniyorum. Delileri seviyorum herkes gibi. Ben de sıradanım. Biliyor musun belki ben bir gün evlenirim. Bir gün’ün birleşik mi ayrı mı yazıldığını unuttum bir an. Ama ayrı yazılmalı şu durum için. Benim buraya yazdıklarım, sadece defterde olanlar, başkasının hayatında olanlar , benim hayatımda olanlar, içindekiler.. Hepsi çok eksik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder